Drygt 100 nya bostäder i Häljarp, Landskrona utvecklas av Lyckos och HSB

Illustration: 3D-bild: Arkitektlaget/Paradis trädgårdsdesign

Lyckos kommer i samarbete med HSB Landskrona att utveckla mer än 100 nya bostäder i Häljarp, Landskrona kommun. I vår blir det säljstart på den första etappen.

Lyckos och HSB Landskrona fortsätter sitt samarbete i Häljarp. Nu kommer ytterligare ett stort markområde att utvecklas med drygt 100 nya bostadsrätter. Det ligger naturskönt i Häljarps Parkstad, granne med ett skogsområde.

- Häljarp har blivit populärt, och fungerar bra som pendlingsort till Helsingborg, Lund och Malmö. De som flyttar hit får goda kommunikationer, med pågatågstationen och närheten till E4:an. Barnfamiljer brukar också uppskatta att det finns en välfungerande förskola och skola i närheten, säger Joakim Sander, vd på HSB Landskrona.

Parterna började planera det nya området förra året, och nu kommer Lyckos att söka bygglov för den första etappen om totalt 38 radhus. De är 118 kvadratmeter stora och byggs i två plan. Husen byggs med miljövänliga material och blir Svanencertifierade. Fasaderna blir av tegel och på baksidorna finns små trädgårdar och uteförråd. En boulevard med bl a boulebanor planeras i området som också utrustas med mobilitetsservice i form av t ex leveransboxar och en lådcykelpool.

- Vi kallar bostadstypen för Kvadraten, och det är vårt mest populära radhus. På bottenplan finns kök och vardagsrum, dusch/wc och separat tvättstuga. På ovanvåningen kan kunderna välja mellan att inreda två, tre eller fyra sovrum. Där finns också ett litet allrum, badrum och klädkammare, säger Anders Larsson, vd på Lyckos.

Utbyggnadstakten av det nya bostadsområdet kommer att följa marknadsutvecklingen, och hela området beräknas stå klart om fem år.

- Vi har ett bra samarbete med HSB Landskrona. Vi har återigen fått möjligheten att förvärva mark i Häljarp i syfte att utveckla nya bostadsrätter, både radhus och flerbostadshus. Intressenter i HSB:s bosparkö kommer att få förtur till de nya bostäderna, och därefter går vi ut med dem på den öppna marknaden, säger Anders Larsson.