XL-BYGG Herrljunga utvecklar anläggningen

XL-BYGG Herrljunga.

Trots en vikande marknad satsar och investerar XL-BYGG Herrljunga i sin anläggning, bland annat står en ny bygghall snart redo att möta kunderna.

Den nya byggnaden, som mäter imponerande 60x23 meter, påbörjades i höstas och beräknas stå klar nu i vår.

-Vi gör denna satsning för att kunna möta en ökande efterfrågan samt få bättre plock- och logistikmöjligheter för virke. Tack vare de 116 nya facken kan vi på ett effektivare sätt förvara allt material, säger Per-Åke Samuelsson, VD på XL-BYGG Herrljunga.

XL-BYGG Herrljunga är en anrik anläggning som grundades redan i början av 1900-talet och i över 100 år har familjen Samuelsson ägt och drivit anläggningen.

-Min farfar tog över verksamheten 1920 och sedan dess har den gått i arv till nya generationer. Den nya satsningen och utvecklingen känns riktigt bra men även nödvändig. Vi har nått maxgränsen hos oss, men även hos dotterbolaget XL-BYGG Vårgårda. Vi gör nu denna investering för att utveckla logistiken och tillgängligheten för båda anläggningarna, säger Per-Åke Samuelsson.
 

Den nya byggnaden och inredningen är klar och man har påbörjat arbetet med att fylla på alla facken med virke. Nu väntar man med spänning in våren för att kunna göra det sista, bland annat asfaltering.

-Vi är glada över att kunna erbjuda den nya byggnaden till våra kunder. Nu ser vi fram emot att snart kunna öppna upp portarna, säger Per-Åke Samuelsson.