Byggstart för Peabs nya bostäder i Oceanhamnen, Helsingborg

Foto: Thomas Althin

Första spadtaget för Kv. Havsbrisen i Oceanhamnen i Helsingborg är taget. Medverkade vid spadtaget gjorde Alexander Svensson, ordförande i Helsingborgs stadsbyggnadsnämnd.

– Vi är väldigt glada att Peab vill vara med och utveckla Oceanhamnen. Kv. Havsbrisen är ett projekt med hållbarhet i fokus vilket går hand i hand med Helsingborgs stads visioner för Oceanhamnen. Här vill vi skapa en levande och pulserande stadsdel som är attraktiv för både boende och besökare säger Alexander Svensson, ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Helsingborg.

Totalt består Kv. Havsbrisen av 57 bostäder mellan 1-5 Rok samt 1 lokal. Arkitekturen, som Arkitektlaget i Helsingborg står bakom, tar avstamp i områdets historiska utveckling. Fasadmaterialet består av tegel och skiffer där tegelvolymerna går i mustiga brun-beige kulörer som är relaterade till hamnen, medan den vågformade gröngrå skifferklädda delen är sammanvävd med Öresunds skiftande karaktär.

– Intresset för projektet har varit stort och i torsdags släppte vi de allra sista bostäderna till försäljning. I skrivande stund är 35 av 57 bostäder sålda. Det känns väldigt roligt att vi får möjligheten att bygga på detta otroligt fina läge i Oceanhamnen säger Kim Kulstad, Regionchef Peab Bostad.

Efter spadtaget bjöds det på grillad korv från Per i Viken som både köpare och nya spekulanter fick njuta av medan de minglade runt med arkitekter, mäklare, representanter från bank och Peab.

Projektet uppfyller höga klimatkrav med bland annat stomme i ECO-Betong™, solpaneler och sedumtak. Kvarteret är Svanencertifierat och beräknas att stå klart för inflyttning i slutet av 2024.