VR-utbildningar lanseras av Byggbranschens Utbildningscenter

Phillip Hayes, chef, Byggbranschens Utbildningscenter. Foto: Byggbranschens Utbildningscenter

Byggbranschens Utbildningscenter fortsätter digitaliseringsresan genom att nu erbjuda nya VR-utbildningar inom kvartsdamm och fallskydd. Kursdeltagaren utbildas genom digital VR-teknik och får på så sätt möjlighet att uppleva verkliga och farliga situationer utan att vara utsatt för någon risk. Utbildningarna sker inom utbildningsplattformen Twinsite med leverantören Safe at Site AB.

- Vår drivkraft är att ligga i framkant vad gäller både vårt innehåll, plattformar och pedagogik. Att använda innovativa utbildningsformer, så som VR-utbildningar, är både mycket kostnadseffektivt för kunden och ger stor utbildningseffekt, säger Phillip Engerdahl Hayes, chef på Byggbranschens Utbildningscenter.

Utbildningarna fokuserar på riskmedvetenhet och behovet av god planering och ett förebyggande säkerhetsarbete. I båda utbildningarna, fallskydd och kvartsdam, kommer kursdeltagaren att få uppleva riskerna på ett mycket verklighetstroget sätt – men utan att vara utsatt för någon verklig risk. Upplevelsen är mycket verklighetstrogen och att utbildas i VR-formatet har visat på att verkliga beteendeförändringar är möjliga.

- Vårt mål är att genom högklassig utbildning minska risken för olyckor på våra arbetsplatser och därför är det oerhört väldigt spännande att vi nu, tillsammans men Twinsite, kan erbjuda två nya utbildningar inom VR, säger Phillip Engerdahl Hayes.