Sandbäckens Group expanderar - köper Storå Rör i Örebro

Bild: Sandbäckens.

Sandbäckens Group tar ett stort steg framåt genom förvärvet av AB Storå Rör, ett väletablerat företag baserat huvudsakligen i Örebro län. Med en årlig omsättning på cirka 65 miljoner kronor och 23 anställda, stärker detta förvärv Sandbäckens position inom segmentet VS och energilösningar, i linje med deras ambitiösa tillväxtstrategi.

Storå Rör, som grundades 1965 och har stått som en pålitlig leverantör av värmepumpar, är ett familjeföretag med en imponerande historia av lönsamhet och kvalitetstjänster. Bolaget specialiserar sig på installation och service av värmepumpar samt VVS-tjänster, och har byggt upp en stark serviceorganisation för underhåll av värmepumpar och VVS-system. Dessutom erbjuder de skräddarsydda energi- och kyllösningar till både industriella och privata kunder.

Genom förvärvet kommer Storå Rör att fortsätta sin verksamhet under sitt välkända varumärke och beprövade renommé. Som en del av Sandbäckens Group kommer de dra nytta av fördelarna och synergier som följer med att vara en del av en större installationskoncern, samtidigt som de behåller sin autonomi och affärsdrivande roll.

Henrik Gyllenhammar, Regionchef Öst på Sandbäckens, kommenterar förvärvet: "Storå kommer att fortsätta bedriva sin verksamhet med sitt starka lokala varumärke och goda renommé. Som en del av Sandbäckens kommer de också kunna nyttja de fördelar och synergier som följer med att vara en del av en större installationskoncern."

Stefan Olsson Arrestad, VD på Storå Rör, uttrycker förtroende för det nya ägarskapet: "Vi tror att Sandbäckens är bästa ägaren för att säkra AB Storå Rörs framtid och utveckling."

Förvärvet förväntas vara slutfört under februari 2024 och öppnar upp nya möjligheter för både Storå Rör och Sandbäckens Group i deras strävan mot tillväxt och framgång.