Vardaga bygger nytt äldreboende i Gävle

Bild: Vardaga.

Hösten 2026 kommer Vardaga att öppna ett nytt boende, Villa Hagaström, med 80 platser i stadsdelen Hagaström. Det blir det andra äldreboendet i egen regi som Vardaga har i Gävle. Boendet byggs i samarbete med KIAB Fastigheter.

- Vi har ett gott samarbete med Gävle kommun och har fått mycket uppskattning för vårt äldreboende Villa Vallonen, så det känns väldigt roligt att bygga ytterligare ett hus och bidra till att utveckla äldreomsorgen i Gävle, säger Susanne Sjöberg, t.f. vd på Vardaga.

Boendet kommer ha en trädgård med bland annat boulebana och hönshus, det kommer även finnas side-by-side cykel för att man tillsammans ska kunna se sig om i omgivningen. Inomhus kommer boendet ha en sportbar och en tovertafel, ett interaktivt spel.

- För oss på Vardaga är det viktigt att man kan fortsätta bejaka intressen man tidigare haft. Därför kommer vi till exempel att visa Brynäs matcher i sportbaren, berättar Susanne Sjöberg.

Både Vardaga och KIAB Fastigheter prioriterar ett hållbart byggande och vi avser certifiera enligt Miljöbyggnad silver eller BREEAM very good.

- Det känns verkligen roligt att bygga ytterligare ett omsorgsboende tillsammans med Vardaga. Boendet ligger i trevliga Hagaström där det idag saknas ett äldreboende, så det känns extra kul att kunna tillföra det till stadsdelen. Byggnaden kommer miljöcertifieras och utvecklas i ett nära samarbete med Vardaga för att skapa en attraktiv och hållbar produkt som kommer att efterfrågas över tid, säger Henrik Söderberg, vd KIAB Fastigheter.