Skanska Investerar 330 miljoner kronor i bostadsprojekt i Warszawa

Med innovativa lösningar som gröna tak, solcellspaneler och smarta hem, strävar projektet efter energieffektivitet och boendekomfort. Illustration: Skanska

Skanska satsar PLN 126 miljoner, motsvarande cirka 330 miljoner kronor, i bostadsprojektet Stilla i Warszawa, Polen. Projektet består av två byggnader - en fyra våningar hög och en med åtta våningar - och kommer att innehålla sammanlagt 179 funktionella lägenheter.

För att förbättra energieffektiviteten och minska miljöpåverkan kommer byggnaderna att utrustas med innovativa och hållbara lösningar. Dessa inkluderar gröna tak, solcellspaneler, hissar med energiåtervinning och sensorer för övervakning av luftkvaliteten. Lägenheterna kommer även att ha ett smart hemsystem för fjärrstyrning av belysning, eluttag och värme via en app, vilket möjliggör årliga besparingar på upp till 18 procent. Projektet kommer att certifieras enligt BREEAM.

bild
Illustration: Skanska

Stilla kommer också att erbjuda en lugn innergård och ett gemensamt växthus där invånarna kan odla sina egna växter och grönsaker. För att förbättra den lokala infrastrukturen kommer projektet att inkludera nya trottoarer, stenbeläggning och belysning.

Byggnationen planeras att påbörjas under det första kvartalet 2024 och förväntas vara färdigställd under det fjärde kvartalet 2025.