Lindbäcks och Kopparstaden i samarbete - 129 miljövänliga hyreslägenheter i Falun

Första spadtaget för klimatsmarta byggprojektet Furiren i Falun. Foto: Lindbäcks

Faluns allmännyttiga bostadsbolag Kopparstaden har gett Lindbäcks i uppdrag att bygga 129 hyresrättslägenheter inom Furiren-projektet i Falun. Leveranserna av husen kommer att påbörjas från sommaren 2024, och projektet förväntas slutföras i etapper under 2025.

Lindbäcks använder trästommar från de norrländska skogarna i byggprocessen, vilket markant minskar koldioxidutsläppen jämfört med konventionella betongstommar. Uppdraget innefattar konstruktionen av fem hus med sammanlagt 129 hyresrättslägenheter. Lägenheterna varierar i storlek, från 1 till 4 rum och kök, och inkluderar balkonger eller uteplatser. De är effektivt planerade och utrustade med egen tvättmaskin samt GEO-FTX, vilket ger hyresgästerna möjlighet att få sval luft i sina lägenheter under varma sommardagar.

Lindbäcks framhäver fördelarna med deras industrialiserade process och fabriksproduktion, vilket ger kontroll över arbetsmiljön och kvaliteten. Det resulterar även i en effektivare byggprocess och minskar avfallet. Samarbetet med Kopparstaden har varit nära och produktivt för att utveckla projektet, och Hanna Ivansson, Regionansvarig affärsutvecklare Mälardalen på Lindbäcks bygg, uttrycker stolthet över att bidra till Faluns utveckling.