OBOS Expanderar i Skåne - bygger nytt i Annelöv

Foto: Myresjöhus.

OBOS har nyligen förvärvat cirka 25 tomter i Annelöv, Landskrona kommun, som är ett led i deras expansiva satsning i Skåne. Planerna inkluderar fristående hus från OBOS egna varumärken, SmålandsVillan och Myresjöhus.

Frank Sonander, affärsutvecklare på OBOS, betonar Annelövs fördelaktiga läge med närhet till tågstation, service och arbetsplatser och ser detta förvärv som en del av den pågående expansionen i regionen.

OBOS har tidigare aviserat flera bostadsprojekt i Skåne, inklusive en trädgårdsstad med cirka 700 bostäder i Kävlinge. Med över 550 000 medlemmar i Norge och Sverige siktar bostadsutvecklaren nu på att utöka sitt erbjudande till grannbyn Annelöv.

Förhoppningen är att erbjuda ett brett utbud av fristående hus från SmålandsVillan och Myresjöhus, som passar olika behov när det gäller planlösningar, storlekar och prisklasser. Sonander understryker att målet är att tillgodose drömmen om att bo i ett modernt hus med låg energiförbrukning och nära naturen.

De förvärvade tomtarna ligger endast 2,5 km från Dösjebro tågstation, vilket underlättar pendlingsmöjligheterna för invånarna. Annelöv erbjuder redan förskola, pizzeria och ridskola, medan Dösjebro har ytterligare faciliteter som affär, mack och idrottsplats, med planer på framtida utveckling.

Byggstarten förväntas tidigast ske under 2026, och både detaljplan och exploateringsavtal med Landskrona kommun har redan vunnit lagakraft. OBOS avvaktar marknadens utveckling men hoppas på att kunna påbörja exploateringen nästa år för att sedan påbörja byggprocessen.