Nytt badhus planeras i Helsingborgs Oceanhamn

Badet ska bli ett aktivitets- och familjebad som ska vara tillgängligt för alla – oavsett om man är där för lek, motionssimning eller tränar på elitnivå. Foto: Peab

 

Peab och Helsingborgs stad har ingått ett samverkansavtal för att börja planera Oceanbadet tillsammans. Tillsammans ska de utreda och projektera fram bästa möjliga förutsättningar för det nya badhuset.

– Vi är både glada och stolta över att vara utvalda som entreprenör i detta samhällsbyggnadsprojekt. Vi går in i samverkansprocessen med en väldigt bra känsla av att vår och kommunens organisationer kompletterar varandra bra och att det kommer att resultera i en bra produkt, säger Olle Olsson, regionchef på Peab.

Det nya Oceanbadet i Oceanhamnen kommer att vara ett aktivitets- och familjebad som välkomnar alla besökare, oavsett om de är där för lek, motionssimning eller elitträning. Peab, med stor erfarenhet av att bygga badhus i Skåne och runt om i landet, leder projektet och erbjuder expertis genom en dedikerad kompetensgrupp inom badhusbyggnation.

Projektet genomförs i två faser: Fas 1, som startade tidigt 2024, fokuserar på projektering och budgetfastställande, medan Fas 2 inkluderar bygghandlingsprojektering, produktion och driftsättning. Målet är att det nya badhuset ska vara klart år 2028.

– Ett nytt badhus i Helsingborg är efterlängtat av många och det känns mycket roligt att vi nu går in i nästa fas i projektet och detaljutvecklar det förslag som vann arkitekttävlingen i våras. Vi samverkar med aktörer som har spetskompetens på marknaden, vilket ger oss riktigt bra förutsättningar för ett bra slutresultat,säger Magnus Prochéus, fastighetsdirektör tillförordnad ordförande i styrgruppen för Oceanbadet.

b
Det nya badhuset kommer att ligga i Oceanhamnen med havet som granne. Bild: Peab