De tre finalisterna klara till SM för unga ventilationsmontörer 2024

Finalisterna i SM för unga ventilationsmontörer 2024. Från vänster: Albin Eriksson, Hobbe Eriksson och Rohullah Rajabi.

Finalen för "SM för unga ventilationsmontörer 2024" närmar sig, och det avslöjas nu vilka de tre finalisterna är: Rohullah Rajabi från Karlstad, Albin Eriksson från Uddevalla och Hobbe Eriksson från Östersund. Under perioden 23-25 april kommer de att mötas i Karlstad under Yrkes-SM för att göra upp om den åtråvärda titeln "Sveriges bästa unga ventilationsmontör 2024".

De unga talangerna får rådet från föregående års vinnare att vara noggranna och inse att varje millimeter räknas i tävlingen.

Tävlingen "SM för unga ventilationsmontörer" instiftades år 2022 av Plåt & Ventbyrån och äger rum vartannat år. Målet är att inspirera och stödja unga talanger inom branschen samt framhäva ventilationsmontörsyrket som en viktig och lovande karriärmöjlighet. Samtidigt ger tävlingen den relativt nya gymnasieinriktningen Ventilation, som ingår i VVS- och Fastighetsprogrammet, möjligheten att synas och skina i rampljuset.

- Kriterierna för att kvala in till tävlingen har varit på en hög nivå, med mycket fokus mot montering för att passa framtidens ventilationsarbeten. Alla sökande har fått göra samma uttagningsprov, och där har Rohullah, Albin och Hobbe verkligen briljerat och visat en extra god yrkesskicklighet. Det ska bli riktigt spännande att se hur det går för dem i SM, då tävlingsuppgiften blir ännu mer komplex, säger Magnus Karlqvist, tävlingsledare SM samt yrkeslärare på Plåt & Ventbyråns branschskola.