Wihlborgs och Veidekke bygger kontorshus i Lund

Illustration: Wihlborgs

Veidekke har ingått avtal med Wihlborgs Fastigheter för att genomföra byggnadsfasen av den andra delen av fastigheten Posthornet 1 i centrala Lund. Avtalet omfattar nyproduktion av moderna kontor på 9 900 kvm och utgör en totalentreprenad i samverkan.

Veidekkes uppdrag innebär att uppföra ett åttavåningskontorshus, vilket inkluderar kontorsarbetsplatser, ett underjordiskt garage och en gemensam takterass. Den nya byggnaden kommer att ansluta till det befintliga kontorshuset Posthornet, färdigställt år 2018.

Posthornet etapp 2 kommer att inkludera en café och restaurang i bottenvåningen. Resten av byggnaden kommer att erbjuda flexibla kontorsutrymmen med våningsplan på upp till 2 000 kvm, där hyresgästerna får möjlighet att anpassa lokalerna efter sina specifika behov. Projektet strävar efter att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld och NollCO2.

Maria Ivarsson, regionchef för Wihlborgs i Lund, uttrycker att den andra etappen av Posthornet kommer att bidra till att vitalisera Sockerbruksområdet med sin oslagbara placering intill Lunds centralstation. Projektet svarar också mot den ökande efterfrågan på moderna kontorslokaler i centrala Lund.

Cecilia Eneberg, arbetschef på Veidekke Bygg Syd, uttrycker tacksamhet för förtroendet från Wihlborgs och ser fram emot att påbörja detta projekt. Målet är att tillsammans fortsätta att utveckla det växande Lund med moderna och miljöcertifierade kontorslokaler på den bästa adressen.

Projekteringen påbörjas i mars 2024, med planerad produktionsstart i mitten av juli och projektets avslutningsdatum satt till december 2025.