ByggPartner välkomnar Daniel Lindén som ny VD

Daniel Linden och Sture Nilsson. Foto: ByggPartner

ByggPartner har utsett Daniel Lindén till sin nya VD, där han tar över rollen efter Sture Nilsson, som innehaft VD-positionen sedan 2021. Sture Nilsson kommer nu att fokusera på uppdraget som koncernchef för ByggPartnerGruppen.

Daniel Lindén kommer till ByggPartner med erfarenhet som regionchef för Mellansverige på Serneke de senaste fem åren. Dessförinnan hade han en nästan 20-årig karriär på Skanska, där han innehaft flera ledande befattningar.

ByggPartner är en del av ByggPartnerGruppen, en av Sveriges större byggkoncerner som inkluderar Åhlin & Ekeroth och Flodéns. För att stärka koncernledningen ytterligare kommer den tidigare VD:n, Sture Nilsson, nu att fokusera på att vara koncernchef för ByggPartnerGruppen.

I sin nya roll som koncernchef uttrycker Sture Nilsson sin inriktning på att främja koncernens utveckling och skapa mervärden tillsammans med bolagen. Han kommer att fortsätta arbeta nära VD:arna och fungera som ett stöd.

Daniel Lindén ser fram emot att samarbeta med sina nya kollegor för att fortsätta utveckla och driva företaget framåt. Han strävar efter att som VD främja delaktighet och bidrag från alla inom organisationen för att stärka företagets välmående och framtid. Han tror på att uppmuntra idéer och innovation från alla nivåer inom organisationen med målet att förbättra företagets konkurrenskraft och vara kundens förstahandsval.

Daniel Linden tillträdde som VD för ByggPartner den 1 mars 2024.