Storsala expanderar - Nytt radhusprojekt i Svärtinge, Norrköping

Illustration: Storsala

Storsala har tillkännagett ett nytt markförvärv från Riksbyggen, vilket innebär starten på ett radhusprojekt i Svärtinge, Norrköping. Det planerade projektet inkluderar 22 moderna radhusenheter och blir en integrerad del av det växande området, huvudsakligen bestående av villor, radhus och parhus.

Den förvärvade marken sträcker sig över nästan 10 000 kvadratmeter och ligger i Norrköpings kommun. Den totala byggnadsytan för projektet beräknas vara cirka 2 500 kvadratmeter, och radhusen kommer att erbjudas som bostadsrätter. Med en antagen detaljplan och beviljat bygglov är projektet redo att ta nästa steg, och både byggstart och säljstart planeras äga rum under 2024.

Storsala, som tidigare främst fokuserat på Stockholmsregionen, utvidgar nu sina verksamheter till fler platser runt om i Sverige. Enligt VD Orlando Villacrez är detta i linje med företagets kärnverksamhet att utveckla högkvalitativa och hållbara bostäder i attraktiva områden till överkomliga priser.

"Detta representerar vårt andra projekt utanför Stockholmsregionen. Vi ser fram emot att påbörja byggnationen och samarbeta med andra aktörer för att bidra till utvecklingen av hela området," säger Orlando Villacrez, grundare och VD på Storsala.