Byggstart av seniorbostäder i Veberöd, Skåne

Foto: Riksbyggen

Riksbyggen påbörjar nu byggandet av 33 seniorbostadsrätter i Bonum Brf Trädgården i Veberöd, Skåne. Dessa bostäder, med noggrant planerade 2-4 rum och kök, riktar sig till personer som är 55 år och äldre.

Hösten 2023 startade försäljningen av Riksbyggens seniorbostäder i Veberöd, Skåne, med stor framgång. Nu börjar byggandet av Bonum Brf Trädgården som kommer att rymma de 33 lägenheterna.

I Veberöd förväntas antalet invånare i åldersgruppen 70-80 år öka betydligt de kommande åren. Riksbyggen har sedan 2021 aktivt involverat invånarna i Veberöd i utformningen av ett seniorboende genom en dialoggrupp med lokala invånare. Denna kontinuerliga dialog har varit avgörande för att förstå behoven och önskemålen hos målgruppen när det gäller gemenskap.

"Vi jobbar ständigt med att förbättra vårt Bonumkoncept för att skapa så bra bostäder och boendemiljö som möjligt. Dialogen med invånarna har gett oss värdefulla insikter som vi har tagit hänsyn till," säger Emmie Dehn, projektledare på Riksbyggen.

Nilssons Blomsterhandel, som har varit verksam på platsen i tre generationer, är säljare av fastigheten.

"Historien om handelsträdgården är en viktig del av platsens historia som vi strävar efter att hedra genom att skapa en trädgårdsliknande utomhusmiljö. Vår gemensamhetslokal, som får en orangerikänsla, kommer att stå i centrum," säger Henrik Persson, ansvarig för försäljning och marknadsföring på Riksbyggen Bostad Syd.

Föreningen kommer också att inkludera en övernattningslägenhet för enkel övernattning för gäster, utöver den gemensamma lokalen som möjliggör trevligt umgänge.

Om Bonum seniorboende: Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder. Att bo i en seniorlägenhet innebär en ny fas i livet där trygghet och gemenskap prioriteras. Riksbyggen förstår vikten av att planera och anpassa boendet efter individuella behov för en livsstil som berikar seniorers liv. I Bonumkonceptet ingår en Bonumvärd vars huvuduppgift är att främja det sociala livet i bostadsrättsföreningen genom att arrangera gemensamma aktiviteter, såsom grillkvällar, påskfika, sopplunch eller annat som de boende önskar.