Boels Rental köper Riwal

Riwal tillför Boels Rental cirka 310 miljoner euro i omsättning. Foto: Cramo

Boels Rental har avtalat om ett förvärv av Riwal, ett företag med lång historia och stor expertis inom arbetsplattformar. Förvärvets genomförande är villkorat på sedvanligt sätt där vissa förutsättningar ska uppfyllas, däribland godkännanden från relevanta konkurrensmyndigheter. Riwal är verksamt i 14 olika länder, har 65 depåer med nästan 1 200 anställda och har en uthyrningsflotta på cirka 21 000 maskiner.

– Med en kombinerad flotta på över 55 000 arbetsplattformar, ytterligare expertis och tjänster är vi övertygade om att vi kan möta de högsta kundkraven. Det gör det möjligt för oss att leverera en oslagbar kundservice, säger Pierre Boels, CEO Boels Group.

Riwal och Boels kompletterar varandra mycket bra avseende arv och DNA. Boels har sedan 1977, och Riwal sedan 1968, en lång historia inom uthyrningsbranschen. Med en gemenskap i en familjeägd entreprenör- och affärsanda har båda företagen haft en stark tillväxt genom åren. Riwal tillför koncernen cirka 310 miljoner euro i omsättning, 65 depåer med nästan 1 200 anställda.

– Strategiskt sett passar Boels och Riwal väldigt bra ihop, speciellt när man tittar på kultur, geografi och möjligheter för tillväxt. Förvärvet är ett bevis på styrkan och kvaliteten i vårt arbete på Riwal och Manlift. Säger Pedro Torres, CEO Riwal.