Hållbara framsteg - Thomagrön ökar försäljningen

Foto: Thomas Concrete Group

Sedan 2012 har Thomas Betong, en del av Thomas Concrete Group, framställt och levererat Thomagrön, en betong med förbättrad klimatpåverkan. Genom ihärdigt arbete från tidiga skeden har försäljningen av denna klimatvänliga betong ökat betydligt. Under 2023 utgjorde mer än 30 procent av all fabriksbetong som levererades Thomagrön.

– Förra året var en milstolpe för oss när det gäller försäljningen av Thomagrön. Vi ser att vårt tidiga arbete ger resultat och att efterfrågan fortsätter att växa. Under 2023 var faktiskt över 30 procent av all den fabriksbetong vi levererade Thomagrön, säger Carina Edblad, vd för Thomas Betong.

Fram till 2030 strävar bygg- och anläggningsbranschen efter att halvera sin klimatpåverkan. Thomas Betong arbetar intensivt för att underlätta denna omställning. Stora investeringar gjordes förra året i nya silor för bindemedel, vilket möjliggör erbjudandet av Thomagrön i samtliga betongfabriker.

– Användningen av Thomagrön är den mest betydelsefulla åtgärden för att minska byggbranschens klimatavtryck. Om hälften av alla byggprojekt i Sverige skulle använda Thomagrön, med dess 50 procent lägre koldioxidavtryck, skulle vi kunna minska CO2-utsläppen med 500 000 ton. Det är glädjande att se att kunder, beställare och föreskrivande led har insett betydelsen av att använda denna klimatförbättrade betong. Tillsammans kan vi bidra till en mer hållbar framtid, avslutar Carina Edblad.