Symboliskt Spadtag - Logistikposition Ramlösa Invigt

Foto: Catena

Nyligen ägde ett symboliskt spadtag rum vid nya Logistikposition Ramlösa i Helsingborg.

Deltog gjorde Jörgen Eriksson, VD för Catena, Johan Kallin, VD för Nowaste Logistics, Jan Björklund (S), vice ordförande för kommunstyrelsen i Helsingborg, och Alexander Svensson (M), ordförande för stadsbyggnadsnämnden i Helsingborgs stad, i spadtaget för den 75 000 kvadratmeter stora logistikfastigheten. Vid spadtaget planterades även ett Aroma-äppelträd, Skånes landskapsäpple, som kommer att växa på platsen.

Den nya hyresgästen kommer att vara tredjepartslogistikföretaget Nowaste Logistics, känt för sin framstående position inom branschen och sin snabba tillväxt, särskilt inom områden som automation, IT och ledarskap.

Jörgen Eriksson, VD för Catena, uttryckte sin glädje över att utöka samarbetet med Nowaste Logistics på Logistikposition Ramlösa och betonade projektets mål att driva fram hållbarhet och förändra synen på logistikfastigheter från gråa lådor till mer attraktiva och miljövänliga platser.

Byggandet av tre anläggningar, inklusive en högdel på 25 meter, har redan påbörjats på området. Catena strävar efter en hållbar, effektiv och estetiskt tilltalande utveckling av Logistikposition Ramlösa, med fokus på att skapa attraktiva arbetsplatser och ett uppskattat besöksområde. Målet är att miljöcertifiera enligt BREEAM Excellent och NollCO2. Detta projekt är det första i Sverige som registreras enligt BREEAMS nya manual i version 6.0, vilket överensstämmer med EU:s taxonomiförordning för nyproduktion.

Inflyttning för den första byggnaden förväntas ske hösten 2024, med hela området beräknat att vara klart under 2026.