MVB inleder bygget av logistikanläggning i Landskrona

Foto: MVB

När MVB inleder byggandet av en logistikanläggning på 9 600 kvadratmeter i Landskrona, på uppdrag av fastighetsbolaget Wihlborgs, sker det i en miljö med ett strategiskt läge och höga hållbarhetskrav. En gemensam ceremoniell start med kommunen och hyresgästen Dachser markerade inledningen av projektet.

"Det är glädjande att vi nu kan sätta igång med detta projekt som kommer att ha en positiv inverkan på stadens utveckling. Med flera tidigare anläggningar och en effektiv arbetsprocess har vi skapat en väl fungerande metodik," säger Thomas Ellkvist, VD för MVB Syd.

Den nya anläggningen, känd som Bilrutan 5 och en av Wihlborgs fastigheter i området, har ett strategiskt fördelaktigt läge. Med en yta på 9 600 kvadratmeter kommer anläggningen att hysa logistikföretaget Dachser och inkludera en cross-dock terminal, logistiklager och kontorsutrymmen.

Planen är att fastigheten ska stå klar under hösten 2024 och att den ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Guld, med en solcellsanläggning på taket.

Dachser, vars vägtransportverksamhet för närvarande är baserad i Malmö, planerar att flytta till den nya anläggningen i Landskrona vid årsskiftet. Flytten kommer att skapa cirka 40 nya arbetstillfällen initialt, men den nya anläggningen är planerad för att möjliggöra expansion till cirka 100 anställda i framtiden.

Ceremonin markerades av deltagarna Thomas Ellkvist (VD för MVB Syd), Ulrika Hallengren (VD för Wihlborgs), Torkild Strandberg (kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad) och Fredrik Järnåsen (säljchef på Dachser).