Peab Bostad - Bygger 54 lägenheter på Mossholmen

Byggnation av 14-våningshus på Mossholmen Visionsbild: Peab

Peab Bostad har fått grönt ljus för att påbörja konstruktionen av ett 14-våningshus på Mossholmen, Tjörn. Detta hus kommer att innehålla 54 bostadsrätter som är certifierade enligt Svanens kriterier.

"Vi är mycket glada över att vi, efter en framgångsrik försäljning till tidiga intressenter, kan börja bygga Brf Havtornet", säger Emelia Antonsson, Affärschef på Peab Bostad.

Brf Havtornet på Mossholmen, Tjörn, kommer att stå som en sista bastion mot Västerhavet. Med Klädesholmen som närmaste granne planerar Peab Bostad att bygga 54 lägenheter som uppfyller Svanens kriterier, fördelade över 14 våningar. Utsikten kommer att vara spektakulär åt alla håll, med en oavbruten vy över ett landskap som ständigt förändras.

"Detta kommer att vara en imponerande utveckling av området. Det är en vacker plats med en rik historia, och vi kommer att arbeta för att bevara dess karaktär. Vi hämtar inspiration från områdets tidigare utseende", säger Julia Lundmark, Affärs- och projektutvecklare på Peab Bostad.

Mossholmens Marina inkluderar båtplatser, gästhamn, en butik och ett kontor. Bara en kort avstånd från Mossholmen ligger Klädesholmen, med restauranger och en livsmedelsbutik. Från Mossholmen är det enkelt att ta sig till Skärhamn och Rönnäng med cykel eller bil, och till Myggenäs och Stenungsund tar det 15-20 minuter med bil. Det finns även en busshållplats vid marinans ingång.