Guldklassad fastighet renoveras av M3 Bygg

Fastighet Guldfisken 22 på Östermalm i Stockholm Foto: M3 Bygg

Nyligen blev det klart att M3 Bygg, en del av Rotundagruppen, har tilldelats renoveringsuppdraget för fastigheten Guldfisken 22, vilket innebär en fortsättning av samarbetet med Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB. Projektet involverar en omfattande renovering av en historiskt betydelsefull fastighet belägen på Östermalm i Stockholm.

"M3 Bygg har en lång erfarenhet av både restaurering av kulturminnesmärkta byggnader och ombyggnation av bostäder. Detta projekt erbjuder oss en spännande möjlighet att förena två av våra specialområden. Att kunna bidra till en positiv förändring av stadsmiljön är av stor vikt för oss," säger Thomas Jansson, VD för M3 Bygg.

Fastigheten Guldfisken 22, som är klassad som "gul" avseende historisk betydelse, är sex våningar hög och inkluderar 54 lägenheter samt några butikslokaler på bottenvåningen. Byggnaden består av två sektioner som uppfördes år 1897 respektive 1937. Renoveringsprojektet, som genomförs som totalentreprenad, har redan påbörjats med projekteringen och produktionen beräknas starta i maj. Renoveringen kommer att genomföras i flera etapper och förväntas pågå till november 2025.

"Våra planer inkluderar en omfattande förnyelse av alla ytskikt både inomhus och utomhus samt utbyte av samtliga installationer. Dessutom kommer allmänna utrymmen och lokaler att genomgå en betydande renovering för att förbättra komforten och funktionaliteten. Vi är stolta och glada över att återigen ha blivit anlitade av Einar Mattsson och ser fram emot att leverera ett framstående resultat," säger Tommy Hermansson, projektchef på M3 Bygg.