Peab renoverar SSABs stora kontor i Oxelösund

Foto: Peab

Peab har ingått ett avtal för att renovera och utöka Stora kontoret åt SSAB i Oxelösund. Det är ett totalentreprenadsuppdrag med en kontraktssumma på 160 miljoner kronor.

Efter renoveringen kommer kontoret att vara cirka 9 000 kvadratmeter stort och rymma arbetsplatser för 300 personer. Det är en av de större kontorsrenoveringarna i regionen och fokus har legat på att skapa en inspirerande arbetsmiljö för medarbetarna samt att genomföra renoveringen med lågt miljöavtryck. Åtgärder inkluderar koldioxidbesparingar jämfört med nybyggnation, installation av solceller på taket, hushållning av dricksvatten och minskad energiförbrukning.

Nils Staffansson, regionchef på Peab, uttrycker sin tillfredsställelse över att få detta uppdrag och betonar Peabs erfarenhet inom liknande projekt.

Maria Lantz, HR-chef för SSAB i Oxelösund, ser fram emot att skapa en modern arbetsmiljö med aktivitetsbaserade arbetsplatser som möjliggör olika arbetsmiljöer beroende på uppgift. Målet är att skapa en inspirerande och rolig arbetsplats för alla anställda.

Projektet är redan igång och planeras vara färdigt våren 2025.