Tractive expanderar - Nytt samarbete med ByggPartner

Foto: Jackson Hayes / Unsplash

Industriföretaget Tractive, specialiserat på utveckling, tillverkning och försäljning av utrustning för betongsågning samt sekventiella växellådor för rally och racing, expanderar sin anläggning i Borlänge och har valt ByggPartner som entreprenör.

Tractive, ett globalt verksamt industriföretag, har beslutat att utöka sin anläggning i Borlänge och inleder samarbete med ByggPartner. Tractive, ett familjeägt företag, är känt för sina varumärken Pentruder och Tractive motorsport transmissions, som erbjuder utrustning för betongsågning och håltagning samt sekventiella växellådor. Deras produkter exporteras över hela världen, inklusive USA där Pentruder-maskinerna är väl etablerade.

"Vi är mycket glada över att få möjligheten att stödja ett företag från Dalarna i deras expansionssträvanden. Det här uppdraget passar perfekt in i vår ambition att växa inom industriell sektor," säger Daniel Lindén, VD för ByggPartner.

Projektet inkluderar konstruktion av en industriell hall för Tractives utveckling och tillverkning, tillsammans med kontors- och personalutrymmen. Byggnaden kommer att sträcka sig över två våningar och omfatta totalt 4 000 kvadratmeter. Ordern är värd cirka 80 miljoner kronor och arbetet påbörjas inom kort.