Kajsa Simu och Bygglyftet tar hem Årets Initiativ från GarBo

Programchef för Bygglyftet, Kajsa Simu, på plats på GarBo-dagen för att ta emot utmärkelsen för Årets initiativ 2023. Fotograf Linda Eliasson

GarBo och GarBos tekniska råd delar varje år ut priset för Årets initiativ, som uppmärksammar insatser som förväntas ha betydande effekt på att höja kvaliteten inom byggbranschen. Årets initiativ för 2023 tilldelas det nationella utvecklingsprogrammet Bygglyftet och dess programchef Kajsa Simu.

Motiveringen till priset lyder: Årets initiativ syftar till att ge företag inom bygg- och installationsbranschen den styrka som behövs för att verka och växa i en ständigt föränderlig miljö. Detta uppnås genom att väsentligt förbättra deltagarnas kompetens inom områden som hållbarhet, digitala verktyg och Lean Construction. Utmärkelsen Årets initiativ 2023 tilldelas det nationella utvecklingsprogrammet Bygglyftet och dess programchef Kajsa Simu, som med ihärdighet och orubblig energi har utvecklat och etablerat programmet inom branschen.

Kajsa Simu, programchef för Bygglyftet, kommenterar priset med orden: "Följ med oss på vår resa mot att bli den bästa byggbranschen i världen. Det som verkligen driver mig är att ge varje enskilt företag förmågan att kontinuerligt utvecklas och lära sig nya saker. Vi har sett kraften hos företag som strävar efter ständig förbättring, och jag är övertygad om att vi kan bidra med den kunskap och förmåga som byggsektorn kommer att behöva i framtiden."