Riksbyggen leder vägen för seniorboende i Trosa

Foto: Josue Isai Ramos Figueroa / Unsplash

Riksbyggens första bostäder i Trosa, seniorbostäder i Bonum Brf Stensundet, lanserades försäljningsmässigt i maj förra året. Den 9 april kommer det första spadtaget att tas för de 43 bostäderna som planeras vara klara för inflyttning under det sista kvartalet 2025.

De som kommer att ta det symboliska första spadtaget inkluderar Riksbyggens VD Johanna Frelin, Riksbyggens marknadsområdeschef för Berslagen/Östergötland, Mikael Pettersson Sjölund, Trosa kommunstyrelses ordförande Daniel Portnoff samt en representant från byggentreprenören Byggmästarna.

Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder och riktar sig till personer över 55 år.

Daniel Portnoff (M), kommunstyrelsens ordförande i Trosa kommun, kommenterar: "Vi strävar efter ett mångsidigt utbud av bostäder i Trosa kommun. Detta koncept, med sitt centrala läge, är efterfrågat. Vi ser positivt på bostadsföretag som vågar satsa i den här konjunkturen och hoppas att fler inspireras av det."

Åse Ringborg, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i region Öst, tillägger: "Det finns ett behov av fler bostäder för den åldrande befolkningen, så projektet välkomnas av både målgruppen och kommunen. Dessutom kommer fler seniorbostäder att frigöra hus och radhus för yngre familjer. Att bygga för äldre är också att bygga för unga."

Bonum Brf Stensundet är beläget ungefär en kilometer från centrum och hamnen och omges av vackra grönområden. Det har också bra kommunikationsförbindelser och ligger i närheten av vårdcentral, apotek, folktandvård, livsmedelsbutik och busshållplats. Föreningen kommer att bestå av 43 lägenheter fördelade på två byggnader, som kommer att vara utrustade med solceller på taket. Planerna inkluderar en innergård, en gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för besökare på längre avstånd.

Media är välkomna att närvara vid det symboliska första spadtaget den 9 april kl 11 på Bonum Brf Stensundets tomt, belägen vid Stensundsvägen/Tomtaklintgatan i Trosa.