Peab tar sig an Kristinehallens ombyggnad

Foto: Peab

Peab har fått uppdraget att renovera Kristinehallen, Dalasinfoniettans konsertlokal, i Falun. Beställare är Falu kommun och kontraktssumman är 227 miljoner svenska kronor.

Den nya Kristinehallen kommer att ha en förbättrad konsertsal med utmärkt akustik anpassad för klassisk musik, vilket skapar en bättre arbetsmiljö för de anställda. Region Dalarna kommer att hyra lokalerna i den nya Kristinehallen. Renoveringen kommer att ge Musik i Dalarna en samlad hemvist för sin verksamhet och därigenom ge Dalasinfoniettan bättre förutsättningar för sina aktiviteter.

"Som Falubo är jag stolt över att se Kristinehallen förvandlas till en modern och funktionell konsertlokal. Detta projekt kommer att bidra till att lyfta Dalarna som en kulturell destination och göra länets rika musikaliska tradition tillgänglig för en bredare publik," säger kommunalrådet Liza Lundberg.

"Det känns fantastiskt att Peab har fått förtroendet att renovera Kristinehallen. För oss är det inspirerande att skapa något värdefullt för kulturen i Dalarna och att bidra till den lokala utvecklingen i Falun som samhällsbyggare. Jag ser fram emot detta projekt med spännande, hållbara och genomtänkta lösningar," säger Fredrik Timan, regionchef på Peab.

Projektet påbörjas inom kort och förväntas vara klart under det första kvartalet av 2027.