Peab renoverar skola i Malmö för 186 miljoner

Foto: Peab

Peab har blivit tilldelat kontraktet för att genomföra renoveringen av en skola i Malmö. Revelop är beställaren och kontraktssumman är på 186 miljoner svenska kronor.

Fastigheten är belägen i den västra delen av Malmö, nordväst om Pildammsparken, och byggdes ursprungligen år 1898 för Malmö Mekaniska Tricotfabrik (MMT). Renoveringen kommer att omvandla fastigheten till tre nya gymnasieskolor som kommer att rymma cirka 1 100 elever, med gemensamt tillagningskök och matsal. Renoveringen fokuserar huvudsakligen på interiöra förändringar med en ny planlösning, men vissa delar av exteriören kommer också att påverkas, såsom entréer och nytt glasparti mot gården vid utbyggnaden av matsalen. Den totala ytan för renoveringen är nästan 8 300 kvadratmeter bruttoarea.

"Vi är glada och stolta över att få vara en del av att skapa en ny skola för gymnasieeleverna i Malmö. Som samhällsbyggare är detta ett mycket viktigt uppdrag," säger Olle Olsson, regionchef på Peab.

Uppdraget utförs som en totalentreprenad i samverkan. Projektet har redan påbörjats och förväntas vara klart sommaren 2025.