Rekordmånga bolag tävlar i ABB Startup Challenge

Foto: Towfiqu barbhuiya / Unsplash

I årets upplaga av ABB Startup Challenge har rekordmånga bolag från hela världen ansökt om en plats i tävlingen. Priset innebär möjligheten att tillsammans med ABB utveckla ett föreslaget projekt inom smarta AI- och digitala lösningar. Enequi är en del av tävlingsgruppen för smarta byggnader och har säkrat en finalplats genom ett väl genomtänkt projektförslag och en övertygande pitch inför den internationella juryn. Tillsammans med de andra finalistbolagen, Kugu Home och Via, kommer Enequi presentera sin föreslagna lösning för den slutgiltiga juryn i Sophia Antipolis, Frankrike, den 25-27 april 2024.

"Det är otroligt spännande att vi har tagit oss till finalen! Enequis affärsidé och de lösningar som ABB efterfrågar passar perfekt för oss. Vårt team har utvecklat en lösning som kombinerar ABB:s hårdvara med Enequis QuiPower-intelligens och använder nyutvecklade AI-komponenter för att förstärka och förenkla lösningen från installation till kund," säger Julia Erikson, marknads- och produktchef på Enequi.

Vinnarna av ABB Startup Challenge får förutom möjligheten till ett samarbetsprojekt med ABB Electrification även tillgång till följande förmåner:

  • Möjlighet att visa och testa lösningen i en pilot- eller kundmiljö, vilket ger en direkt plattform för att förstå kundbehov och visa produktvärdet.

  • Tillgång till ABB:s labbmiljöer för att tillsammans med kunder utveckla och förbättra lösningen samt samla värdefull feedback.

  • En investering på $30,000 för samarbete och vidareutveckling av lösningen med ABB.

  • Sex månaders gratis medlemskap i SynerLeap (värde $10,000), ABB:s startupaccelerator, för att öka tillväxt och synlighet samt få tillgång till ett nätverk av potentiella partners och kunder.

  • Exklusiva mentorsessioner med Microsofts startuprådgivare för att vägleda genom tillväxtresan och erbjuda insikter från en global teknikledare.

Det vinnande bolaget kommer att tillkännages efter de avslutande pitcharna i Frankrike i slutet av april 2024.