OBOS expanderar i Malmö - Nya bostäder i Tullstorp

Bild: Myresjöhus

OBOS expanderar bostadsmarknaden i Malmö med 14 villatomter och 29 radhus i det eftertraktade området Tullstorp, nära Gyllins Trädgård. Byggstart beräknas preliminärt redan till hösten.

Under det senaste året har bostadsbyggandet i Sverige nått historiskt låga nivåer, och Malmö, som är en av landets snabbast växande städer, är inget undantag. Trots den osäkra marknaden väljer OBOS, en av Norges och Sveriges ledande bostadsutvecklare, att investera i nya bostäder i Tullstorp.

"Behovet av nya bostäder kvarstår oavsett de utmaningar som bostadsbyggandet möter. Med över 550 000 medlemmar i Norge och Sverige ser vi det som vårt ansvar att tänka långsiktigt. Tullstorp erbjuder en idealisk miljö för småbarnsfamiljer och äldre som söker en fridfull atmosfär nära naturen, samtidigt som de har bekvämt tillgång till stadens faciliteter," säger Malin Svensson, vice vd på OBOS Sverige.

Tullstorp är en attraktiv stadsdel i utkanten av Malmö, med närhet till Gyllins Trädgård där OBOS tidigare har byggt bostäder. Området har redan etablerade servicefaciliteter, inklusive förskolor, grundskolor och handelsplatser. Utvecklingen av området sker i samarbete med flera andra byggaktörer och erbjuder utmärkta kommunikationsmöjligheter med enkel anslutning till yttre ringvägen.

OBOS planerar att konstruera villor och radhus med både en- och två plan, utrustade med lättskötta gräsmattor, altaner och minst en parkeringsplats. Alla radhus kommer att certifieras enligt miljömärkningen Svanen, vilket garanterar låg energiförbrukning och hög inomhusmiljöstandard.

"Intresset är redan stort och mäklarna är optimistiska inför projektet. Vi kommer att erbjuda villor från vårt välrenommerade varumärke Myresjöhus. Det känns fantastiskt att kunna bidra till Malmös fortsatta utveckling," tillägger Malin Svensson.

Så snart bygglovet är godkänt, vilket preliminärt förväntas ske under juni, kommer försäljningen av radhusen att påbörjas. Försäljningsstart för villorna planeras till hösten, med byggstart även den planerad till hösten.