Mikael Åslund tar över som VD för JM

Foto: JM, Mikael Åslund

JMs styrelse har utsett Mikael Åslund som den nya vd:n och koncernchefen, med start den 1 juni 2024. Han kommer att ta över efter Johan Skoglund, som går i pension samtidigt.

Mikael Åslund kommer senast från rollen som Affärsenhetschef på JM Fastighetsutveckling och har varit anställd på JM sedan 2000. Han har en civilingenjörsexamen från Luleå Tekniska Universitet och har genomgått civilingenjörsprogrammet på Handelshögskolan i Stockholm. Mikael bor i Stockholmsregionen.

"Styrelsen och jag är mycket nöjda över att Mikael Åslund har accepterat att leda JM framåt. Med sin omfattande operativa och strategiska erfarenhet inom JM samt djup kunskap om bolagets kärnverksamhet och marknadsförhållanden är han ett utmärkt val," säger JMs styrelseordförande Fredrik Persson.

"Jag är tacksam för styrelsens förtroende och ser med ödmjuk entusiasm fram emot att leda JM. Efter många år inom företaget och olika befattningar har jag en god förståelse för våra förutsättningar. Tillsammans med mina kollegor ser jag fram emot att fortsätta utveckla företaget och skapa långsiktigt värde för våra aktieägare," säger Mikael Åslund.