TB-Gruppen bygger ny ICA Butik och Apotek

Visualisering Vårgårda

ICA Matmagasinet i Vårgårda utvidgar och förflyttar sin verksamhet till Wallentinsvägen, en strategisk placering mellan centrala Vårgårda och E20.

"Vi är glada över att ICA har valt oss som samarbetspartner," säger Rasmus Thorild, affärschef på TB-Gruppen. "Nu ser vi fram emot att påbörja byggandet av en modern och hållbar handelsplats med ICA som den perfekta hyresgästen."

På Wallentinsvägen, en strategiskt belägen plats mellan centrala Vårgårda och E20, kommer en ny ICA Kvantumbutik och ett Apotek Hjärtat att byggas. ICA Sverige AB blir hyresgäst.

Björn Jansson, handlare för den befintliga ICA Matmagasinet, kommer att driva den nya Kvantumbutiken. "Jag är väldigt glad över att välkomna våra kunder till en ny, större butik," säger Björn Jansson. "Precis som tidigare kommer vi att erbjuda riktigt bra kunderbjudanden, men nu i nya, fräscha lokaler där vi kan fortsätta att göra våra kunders vardag enklare."

Samarbetet mellan TB-Gruppen och ICA möjliggör för en modern butik med utmärkt kommunikation till centrum och gott om parkeringsmöjligheter. Fastigheten där byggnaden ska uppföras förvärvades av TB-Gruppen hösten 2021. "Utvecklingen för ICA är det första steget i stadsutvecklingen av området vid Wallentinsvägen," säger Rasmus Thorild. "Vår ambition för området är hög. Vi vill skapa ett område som är hållbart, både socialt och miljömässigt. Vi kommer att lägga extra stor vikt vid tillgängligheten till området och byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver."

Den nya ICA-butiken planeras att öppna våren 2025.