Säkerhetsstopp på Svevia

Foto: Svevia

Svevia tar nu ett viktigt steg för att prioritera sina medarbetares säkerhet. Den här måndagsmorgonen den 22 april stoppas arbetet på alla 100 arbetsplatser inom Svevia för att genomföra ett säkerhetsstopp. Anledningen till detta är en oroande ökning av olyckstal, samt en ny vd och koncernchef med erfarenhet av åtta dödsolyckor under sin karriär. Han har en stark ambition och tydlig vision om att nå noll olyckor.

Under de senaste fyra åren har antalet allvarliga olyckor och incidenter inom bygg- och anläggningsbranschen stigit. Som svar på detta genomför Svevia nu sitt första säkerhetsstopp.

– Säkerhetsstoppet visar tydligt att säkerheten går före allt, även affärsaspekten. Detta gäller för alla inom företaget, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef för Svevia.

Säkerhetsstoppet markerar också starten för Svevias årliga säkerhetsvecka som pågår mellan den 22 och 26 april. Under den här veckan ligger fokus på säkra beteenden som är grunden för en stark säkerhetskultur. Inom byggbranschen är mänskligt beteende en av de främsta orsakerna till olyckor och incidenter.

– När vi är stressade tenderar vi att avvika från rutiner och fatta snabba och riskfyllda beslut. Genom att förstå och ändra beteenden vill vi minska risken för olyckor och skador. Svevia ska vara lika skickliga på att bygga och underhålla den avgörande säkerhetskulturen som vi är på att bygga och underhålla viktiga infrastrukturer, avslutar Joachim Hallengren.

Fakta: Säkerhetsstoppet innebär att hela verksamheten stannar upp för att gemensamt fokusera på det allra viktigaste för Svevia: alla medarbetares säkerhet.