Bygg framtidens skolor och kontor digitalt - Algeco lanserar digitalt modulverktyg

Spacemaker är ett egenutvecklat verktyg som sparar både tid och pengar under byggprocessen. Med verktyget kan du skapa din modulbyggnad – från första skiss till färdig 3D-ritning. Bild: Algeco

"Spacemaker the tool," som Algeco introducerar. Verktyget är designat för att underlätta ritning och design av byggnader som skolor, förskolor och kontorsbyggnader. Användare kan enkelt skapa fullt färdiga ritningar genom drag-and-drop-systemet, visualisera sitt projekt i realtid och se resultatet omedelbart. Detta sparar tid och resurser och möjliggör optimerad planering.

Verktyget ger möjlighet att börja från ett tomt ark eller använda Algecos befintliga husmodeller. Det är användbart för offentliga tjänstemän, investerare och kommuner att skapa planlösningar för olika typer av byggnader, vilket ökar kontrollen över hela processen.

Algeco hoppas att verktyget ska stärka kundfokus och möjliggöra mer skräddarsydda lösningar. På Nordbygg 2024 kommer verktyget att demonstreras för första gången i Sverige, och kunder kommer att kunna testa det själva.

Framför allt ser Algeco fördelar för offentliga tjänstemän, investerare och kommuner att använda ”Spacemaker the tool”.

– De kan nu på ett enkelt och snabbt sätt skapa planlösningar för till exempel nya skolor, förskolor eller kontorsbyggnader. Samtidigt ökar kontrollen över hela processen. Sedan lanseringen i till exempel Danmark har vi sett verktygets tydliga effekt och stora potential, säger Ramon Fernandez.

– Det kommer också att vara till stor nytta för arkitekter och byggkonsulter, som snabbare kan komma fram till optimala lösningar.