Första byggnaden i Centralstaden börjar byggas

Bild: Krook & Tjäder

Park Central blir den första byggnaden som börjar byggas i Centralstaden, ett centralt område under utveckling vid centralstationsområdet i Göteborg. Byggnaden kommer att inrymma kontor, en av Västlänkens stationsuppgångar samt service och handel. Park Central är ett samarbete mellan Jernhusen och NCC där de utvecklar stations- och kontorsytorna tillsammans.

b
Bild: Krook & Tjäder

Park Central kommer att fungera som en framtida ingång till den nya stadsdelen Centralstaden vid Göteborgs centralstation. Byggstarten markerar ett viktigt steg i utvecklingen av området och bidrar till Göteborgs tillväxt.

– Park Central kommer att bli en av Göteborgs nya landmärken, den första byggnaden inom Centralstaden. Det är en vision för Göteborg som vi är stolta över att få förverkliga, säger Petra Krüger, sverigechef på NCC Property Development.

​Park Central består av kontor och stationsutrymmen på cirka 40 000 kvadratmeter, inklusive en av Västlänkens stationsuppgångar på marknivå. Byggnaden erbjuder möjlighet att hyra kontor på cirka 5 000 kvadratmeter per våningsplan. Dessutom får huset en takpark med grönska för hyresgästerna samt ett utbud av service, coworking och handel.

– Vi är mycket glada över att byggstarten för kontors- och stationsbyggnaden Park Central är igång. Detta är ett viktigt steg i utvecklingen av området för att hantera de ökade människoflöden som Västlänkens öppnande kommer att medföra. När huset är färdigt kommer fler att kunna arbeta nära järnvägen, i hjärtat av Göteborg, säger Cecilia Pettersson, chef för Projektutveckling på Jernhusen.

Park Central planeras att vara klart i slutet av 2026, samtidigt som Västlänkens nya station Centralen öppnar.

b
Cecilia Pettersson Jernhusen och Petra Kruger NCC avtäcker tårta med Park