Alice Olsson Årets Byggkvinna 2024

Foto: Alice Ohlsson

Alice Olsson, som studerar till byggnadsingenjör på Nackademin, har utsetts till Årets Byggkvinna 2024 av Branschorganisationen Byggföretagen. Priset har som syfte att uppmuntra kvinnliga förebilder i byggbranschen och främja jämställdhet inom yrket. Genom att uppmärksamma framstående kvinnor som Alice Olsson hoppas Nackademin att fler kvinnor kommer att lockas till samhällsbyggnadssektorn.

Som vinnare av Årets Byggkvinna 2024 har Alice Olsson visat stor skicklighet och engagemang inom byggbranschen. Med erfarenhet inom plattsättning och en passion för kreativitet och digitalt skapande har hon inte bara bidragit framgångsrikt till yrket, utan även främjat jämställdhet och mångfald inom branschen. Hennes positiva framtidssyn för samhällsbyggnad inspirerar andra att utforska karriärmöjligheter inom området.

I en kommentar om sin utmärkelse som Årets Byggkvinna 2024 säger Alice Olsson: "Tack så mycket! Jag är överväldigad, det är en ära och ett erkännande för att mitt arbete uppskattas. Jag har varit med och röstat varje år sedan priset instiftades, och anser att det representerar något positivt. Att kvinnor lyfts fram i en annars mansdominerad bransch är inspirerande. Jag är särskilt stolt över att Gotland representeras, många kvinnor i branschen på Gotland arbetar hårt i tystnad, och det här är för dem."

Alice Olssons utnämning till Årets Byggkvinna 2024 understryker det betydelsefulla arbete som kvinnor utför inom byggbranschen och uppmuntrar till ökad mångfald och inkludering i yrket.

"Alice är en inspirerande förebild med sitt engagemang och sin kompetens. Hennes vinst är ett bevis på den höga kvalitet och relevans som branschen och vi som utbildningsarrangör strävar efter. Det visar också vårt engagemang för att främja jämställdhet och en bättre arbetskultur inom byggbranschen. Vi hoppas nu att fler kvinnor söker sig till samhällsbyggnadssektorn," säger Ulrika Hargö, utbildningschef på Nackademin.