Poseidon expanderar med nya hyreslägenheter i Selma stad

En gjutning görs i kvarter 6 i Selma stad av Aslan Akbas, Framtiden, Terje Johansson, Framtiden, Dan Sandén, Framtiden Byggutveckling och Jon Blomberg, Tornstaden.

Nyligen påbörjades byggnationen av 108 hyreslägenheter i Selma stad, Göteborg. Närvarande vid starten var Aslan Akbas och Terje Johansson, styrelseordförande respektive koncernchef för Framtidenkoncernen, Dan Sandén, VD för Framtiden Byggutveckling, och Jon Blomberg, regionchef för Tornstaden.

Litteraturgatan fortsätter att utvecklas till en livlig stadsdel i Selma stad. På uppdrag av Framtiden Byggutveckling ansvarar Tornstaden för totalentreprenaden av de 108 hyreslägenheterna. Bostäderna är belägna längs Litteraturgatan, nära Selma Lagerlöfs Torg, kollektivtrafik, naturområden och skolor.

"Det är fantastiskt roligt att få vara med och starta upp byggnationen av nya bostäder för göteborgarna i dessa utmanande tider," säger Aslan Akbas, styrelseordförande för Framtidenkoncernen.

"Det är viktigt att fortsätta bygga, och dessa 108 hyreslägenheter kommer att bidra till den betydande och positiva förändring som sker i Selma stad," säger Dan Sandén, VD för Framtiden Byggutveckling.

De färdigställda bostäderna kommer att ägas och förvaltas av Poseidon, och inflyttning är planerad till hösten 2025. Totalt sett kommer Framtiden Byggutveckling att bygga cirka 550 bostäder för Poseidon längs Litteraturgatan i Selma stad. Båda företagen ingår i Framtidenkoncernen.