Byggnation med lägre klimatpåverkan

Foto: Danist Soh / Unsplash

Saint-Gobain Sweden AB har nyligen släppt en ny hållbarhetsrapport som beskriver företagets åtaganden, aktiviteter och resultat från det senaste året, vilket bidrar till hållbart byggande. Rapporten ger en uppdatering om företagets framsteg mot att nå sina ambitiösa hållbarhetsmål som beskrivs i färdplanen "Vi bygger hållbarhet" som introducerades 2021. Färdplanen sätter upp mål för att uppnå nettonoll klimatutsläpp till 2045, med ambitiösa och realistiska mål för 2030.

Den senaste hållbarhetsrapporten, den tredje sedan färdplanen introducerades, delar med sig av exempel på hur företaget har arbetat mot sina mål under 2023 inom fyra fokusområden:

  1. Innovativa och cirkulära lösningar: Saint-Gobain har fortsatt sina ansträngningar att minska utsläppen, bytt ut en del av sin energimix till certifierad biogas och lanserat produkter med lägre koldioxidavtryck.

  2. Ansvar hela vägen: Företaget har vidtagit åtgärder för att införa ett nytt återvinningssystem vid sin anläggning i Billesholm och har ökat användningen av återvunnet planglas i produktionen. Målet är att ha 80 % återvunnet glas i produktionen till 2025.

  3. Kunskap och framtidstro: Saint-Gobain fortsätter att expandera sina forsknings- och utvecklingscentra för att främja samarbete och innovation för att utveckla hållbara lösningar.

  4. Hållbart agerande i alla lägen: Företaget deltar aktivt i forum och initiativ för att främja hållbar utveckling i byggbranschen, såsom arbetet för att nå en fossilfri sektor till 2045.

Genom olika initiativ strävar Saint-Gobain Sweden AB efter att leda vägen inom hållbart byggande och fortsätter att bidra till att nå miljömål och omvandla branschen.