Mimer bygger Västerås första co-living

Bild: Co Living kök, Mimer

Mimer håller på att bygga Västerås första co-living och responsen från invånarna i Västerås är positiv från både yngre och äldre grupper. Annsofi Söderholm, konceptkoordinator hos Mimer, påpekar att detta visar att behovet av att dela och bo tillsammans är något vi har gemensamt oavsett ålder.

Mimers co-living, kallat Livet, har skapats för att möta behoven hos de som söker en hållbar och gemenskapsorienterad livsstil. Reaktionerna från västeråsarna har varit positiva, och 70 personer har redan visat intresse.

Annsofi Söderholm, konceptkoordinator hos Mimer, säger att de är mycket glada över mottagandet av Livet. Projektet erbjuder 30 rum och har redan fått intresseanmälningar från 70 personer. Hon betonar att det stora åldersspannet bland de intresserade visar att viljan att dela och bo tillsammans är universell, oavsett ålder eller livssituation.

Arkitekten Gert Wingårdh, känd från SVT-programmet Husdrömmar, delar sina tankar om co-living i det kommande numret av Mimers hyresgästtidning Hemma hos:

Wingårdh menar att människor av alla slag, med olika personligheter och intressen, är attraherade av att bo tillsammans med andra. Han tror att människor är mer eller mindre kollektiva av naturen, och att behovet av att bo tillsammans inte är beroende av ålder. Han ser kollektivboende som ett sätt för människor i olika åldrar att dra nytta av varandra, vilket skapar ett stödjande nätverk i tider av behov. Eftersom de flesta svenska hushåll består av ensamstående, förutser han fler kollektivhus i framtiden.