DB Schenker satsar i Skellefteå tillsammans med NCC

Peder Dahlberg, NCC Building Sverige, Lorents Burman, kommunalråd i Skellefteå, Viktor Strömblad, Head of Land på DB Schenker och Lars Konradsson, Branch manager på DB Schenker

Byggandet av DB Schenkers nya gods- och paketterminal i Skellefteå har inletts. För att markera starten deltog kommunrådet Lorents Burman i ett symboliskt första spadtag tillsammans med representanter från DB Schenker och byggbolaget NCC.

Skellefteå är en av Sveriges mest expansiva regioner, och Norrland förväntas förändra hela näringslivet inom den närmaste framtiden.

– Vi stärker nu vår närvaro i området. Denna satsning och investering gör att vi kan växa i hela Norrland, säger Viktor Strömblad, chef för Land Transport på DB Schenker.

Ett viktigt steg för miljön och kommunen detta första spadtag är en betydelsefull markering av DB Schenkers investering i Skellefteå.

För DB Schenker är det också ett viktigt steg.

– Det symboliserar att vi snart får en större och modern terminal i området, vilket gör att vi kan expandera i regionen, även i Umeå och Luleå. Detta första spadtag är ett tecken på de förutsättningar som gör att DB Schenker kan fortsätta växa med ett miljöfokus. Det är fantastiskt att öka kapaciteten i ett expansivt område och investera för framtiden med en elfordonsflotta, säger Lars Konradsson, distriktschef för DB Schenker i Norr- och Västerbotten.

Klimatsmart betong i grundsulor och platta NCC tar det egentliga spadtaget och påbörjar nu byggprojektet. – Vi är glada över att få möjligheten att uppfylla DB Schenkers högt ställda miljö- och hållbarhetsmål genom att arbeta med klimatförbättrad betong i grundsulor och platta på mark för den nya terminalen, säger Peder Dahlberg, projektchef på NCC Building Sverige.

Terminalen ligger i ett nyutvecklat industriområde, Skellefteå Site East, där kommunen satsar på hållbarhet. Terminalen blir 3 450 kvadratmeter och förväntas vara klar 2025.