Han blir Trä- och Möbelföretagens nya vd

Erik Haara. Foto: TMF

Erik Haara är mannen som har blivit utsedd till ny vd för TMF, Trä- och Möbelföretagen. Han tillträder tjänsten hösten 2024. Han kommer från Glasbranschföreningen, där han har varit vd och tidigare haft rollen som förhandlingschef.

– Vi är oerhört glada att ha gått i mål efter en noggrann rekryteringsprocess med många kvalificerade sökande. Erik kommer från en närliggande bransch och har lång erfarenhet av både arbetsgivarfrågor och bransch- och näringspolitik, alla lika viktiga faktorer när TMF nu fortsätter på den förändringsresa som tidigare vd påbörjat, säger styrelseordförande Claes Hansson.

Under mer än ett decennium har Erik Haara innehaft positionen som vd för Glasbranschföreningen och tidigare agerat som förhandlingschef inom organisationen. Tidigare i sin karriär har han arbetat som affärsjurist på en advokatbyrå och har även politisk erfarenhet som sakkunnig på Jordbruksdepartementet samt som ledamot i kommunfullmäktige i Haparanda.

– Bostadsbyggande företag, såväl småhusföretag som kök-, bad, dörrar- och fönster samt möbel-och inredningsföretag ligger i framkant av den hållbarhetsresa som präglar näringslivet i stort. Jag ser fram emot att fortsätta positionera medlemsföretagen som de samhällsbärare de är. De är otroliga arbetsgivare på orter runt om i hela landet och världsledande i den cirkulära omställningen, säger Erik Haara.

Erik Haara har en juristexamen från Uppsala universitet och har även studerat ekonomi i USA. Han tar över rollen som vd för TMF efter David Johnsson, som har gått vidare till en ny position som ansvarig för internationella arbetsmarknadsfrågor på Svenskt Näringsliv.