Riksbyggen startar sista etappen på Korseberg i Vänersborg

Brf Korseberg Vik i Vänersborg Bild: Riksbyggen

Riksbyggen startar nu byggandet av den sista etappen på Korseberg i Vänersborg, bestående av 41 lägenheter i Brf Korseberg Vik. Området har lockat både invånare från Vänersborg och Trollhättan tack vare dess närhet till både Näl och Överby Köpcentrum.

- Läget vid vattnet, med bryggor, lekplats och parkytor, har varit en avgörande faktor för det stora kundintresset. Vi har redan sålt en tredjedel av bostäderna och väljer därför att påbörja byggnationen, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Bohus-Vänern.

Brf Korseberg Vik, systerföreningen till Korseberg Fjärd, blir den sista etappen på Korseberg. När de 41 lägenheterna är färdiga har Riksbyggen totalt bidragit med 187 lägenheter i området. Lägenheterna i Brf Korseberg Vik varierar från 2 till 5 rum och kök, mellan 40 och 127 kvadratmeter, med fokus på rymd och ljusinsläpp för att maximera utsikten mot naturen.

- Det är fantastiskt roligt att få slutföra Korseberg, ett område som blivit så populärt i Vänersborg, med denna sista etapp. Särskilt roligt är det att bidra med bostäder med hög hållbarhetsprofil, där vi bland annat certifierar huset enligt Miljöbyggnad nivå Silver. Hela området främjar social hållbarhet och vi bygger även ett utegym för alla i området, säger Andreas Ander, projektledare för Riksbyggen i region Sydväst.