Riksbyggen adderar 66 lägenheter till kvarterat Futura

Foto: Riksbyggen

Riksbyggen öppnade nyligen upp för försäljning av 66 lägenheter i sista etappen i kvarteret Futura i Göteborg med Brf Futura Götaverksgatan. När etappen är färdig har Riksbyggen bidragit med nära 200 bostäder i kvarteret. Planerad inflyttning sker redan nu i sommar.

Brf Futura Götaverksgatan består av 66 lägenheter med 1 till 4 rum och kök. Storlekarna på lägenheterna varierar från 28 till 96 kvadratmeter. Föreningen ligger i kvarteret Futura, med ett vattennära läge mellan Lindholmhamnens småbåtshamn och den planerade Karlastaden. Föreningen består av två sammanbyggda huskroppar, varav den största har sju våningar med lägenheter inklusive entréplan med kommersiella lokaler. Husen är certifierade enligt Miljöbyggnad nivå Silver, har sedum och solceller på taken och på gården används återbrukad natursten.

Alla husen i kvarteret Futura är byggda runt en grönskande innergård för de som vill odla, umgås eller bara njuta av tillvaron. Det finns en stor gemensamhetslokal med högt i tak för både vardag och fest och ett praktiskt cykelfixarrum. Inflyttning kan se redan nu i sommar.

- Det känns fantastiskt roligt att få påbörja försäljningen av den sista etappen i kvarteret Futura. Vi har lagt stor vikt vid social hållbarhet, bostädernas omgivning och valet av utformning. Vårt mål har varit att skapa en miljö där flera generationer kan mötas och vi har anpassat boendeformerna så att unga vuxna lättare kan komma in på bostadsmarknaden, säger Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen i Göteborg.