Ekolution och Nordströms Bygghandel samarbetar för att driva innovation inom hampafiberisolering

Foto: Nordströms Trä

Ekolution, aktör inom hampafiberisolering, meddelar sitt nya samarbete med Nordströms Bygghandel ("Nordströms"), ett bygghandelsföretagen som riktar sig exklusivt till yrkeskunder.

Detta samarbete kommer att förena Ekolutions expertis inom hampafiberisolering med Nordströms erfarenhet och breda kontaktnät inom byggbranschen. Tillsammans strävar de efter att erbjuda branschen effektiva och klimatsmarta lösningar.

"Vi är mycket glada över att inleda detta samarbete med Nordströms och ser fram emot att kombinera våra resurser och kunskaper för att driva innovationen inom byggbranschen framåt", säger Remi Loren, VD och grundare av Ekolution AB. "Detta partnerskap kommer att möjliggöra för oss att ge ännu större värde till våra kunder och stärka vår position som ledande inom hampafiber som byggmaterial.”

Tillsammans vill de introducera produktinnovationer med låg klimatpåverkan.

”För oss på Nordströms är det viktigt att erbjuda våra kunder produkter med låg klimatpåverkan, och därför är samarbetet med Ekolution mycket aktuellt”, säger Johan Perjos, inköpschef på Nordströms.

Ekolution etablerar nu en storskalig produktionsanläggning i Skåne för tillverkning av CO2-bindande bygg- och isoleringsprodukter. Företaget planerar även lansering av andra produkter såsom akustikskivor, fasadskivor, möbelskivor, bio-kompositer, textilfiber med mera.

Hampafiberisolering är en fullt certifierad byggisolering registrerad på EPD International (Sveriges främsta EPD för närvarande), CE-märkt (ETA), samt registrerad hos Byggvarubedömningen, SundaHus, BASTA, Svanen med flera. Ekolution satsar stort för att möta den ökade efterfrågan på biobaserade isoleringsmaterial och kommer att driftsätta sin fabrik i Staffanstorp under Q3 2024.