TL Bygg och Besqab i nytt Sundbybergsprojekt

Illustration: Besqab

TL Bygg har ingått avtal med bostadsutvecklaren Besqab om att genomföra ett nytt bostadsprojekt i Sundbyberg. Projektet, Tegeltornen, utgör den sista etappen av bostadsbyggandet i de historiska kvarteren i Fabriksparken. Det omfattar 164 lägenheter och fem till sex lokaler, fördelade på fyra byggnader. Byggnaderna kommer att ha tegelfasader för att harmoniera med den industriella karaktären hos de omkringliggande historiska byggnaderna.

- Vi är mycket glada över att Besqab återigen har valt oss för att bygga nya bostäder i Sundbyberg. Efter framgången med bostäderna i Snättringe ser vi fram emot att genomföra ytterligare ett lyckat projekt tillsammans. Tegeltornen är ett vackert projekt som kommer att bidra till Sundbybergs fortsatta positiva utveckling, säger Johan Edlund, VD på TL Bygg.

Förutom de 164 lägenheterna kommer projektet även att omfatta gemensamma ytor, ett garage och en grön innergård som ska skapa en trivsam och hållbar boendemiljö.

- Fabriksparken är ett utmärkt exempel på lyckad stadsutveckling, med moderna bostäder, restauranger och service i en attraktiv miljö. Byggnaderna kommer att uppföras med klimatförbättrad betong och projekteras för Svanencertifiering. Vi har haft goda erfarenheter från tidigare samarbeten med TL Bygg och ser fram emot att leverera ytterligare 164 välplanerade bostäder av hög kvalitet, säger Magnus Andersson, VD på Besqab.

Projektet startar i augusti 2024 och beräknas vara färdigt i juli 2027.