Konst i betongdjungeln - Huge förvandlar bullermur till muralmålning

För några veckor sedan hölls ett första event där boende i Skogås och Trångsund bjudits in. Under eventet fick deltagarna träffa Streetcorner som samlade in olika förslag och idéer för konstmuren Foto: Huge

Huges nya bostadsprojekt vid Trångsundsvägen i Trångsund är i full gång. Projektet omfattar två byggnader med totalt 125 hyreslägenheter, ett parkeringsdäck samt ett konstverk som sträcker sig över 115 meter.

Nyligen har bottenplattan för det första bostadshuset gjutits, och de första väggarna förväntas resas i augusti. Inflyttning i Huges nyproduktionsprojekt Bonden 7, med de 125 lägenheterna, planeras till första halvan av 2026.

Mellan de nya husen och pendeltågsstationen kommer en 115 meter lång bullermur att byggas om till ett konstverk. Streetcorner är det företag som Huge har anlitat för detta projekt. De tillämpar en medskapandemetod där de boende på platsen bidrar med sina idéer och förslag till konstverket.

Nyligen hölls ett event där invånare från Skogås och Trångsund bjöds in för att ge sina synpunkter på konstmuren. Många delade sina tankar om området och varför de valt att bo i Trångsund. Under medskapandeprocessen planeras fler aktiviteter, inklusive en öppen workshop den 19 juni där ungdomar från fritidsgårdarna i Skogås och Lyktan kommer att delta.

Konstprojektet är mycket spännande och samarbetet med Streetcorner uppskattas stort av Huges projektledare, Disa Roxner. Genom att förvandla en vanlig bullermur till en muralmålning hoppas man stärka gemenskapen och skapa en symbol för stolthet i Trångsund och Skogås.

Planen är att börja måla konstverket till hösten.