Ny stadsdel växer fram söder om Göteborg - 140 moderna lägenheter vid Kvarnbygatan

Bild: Forsåker

Det är nu klart att Kynningsrud kommer att utveckla cirka 140 moderna lägenheter i den nya stadsdelen Forsåker, strax söder om Göteborg. Avtalet har ingåtts med det kommunala bolaget Mölndala Fastighets AB, som leder utvecklingen av platsen som historiskt varit betydelsefull som pappersbruk.

"Vi är glada över att ha hittat en samarbetspartner vars ambitioner överensstämmer helt med våra visioner för Forsåker. Vi strävar efter att skapa hem med fokus på framtiden, kvalitet och hållbarhet, samtidigt som vi skapar platser för möten," säger Bjarne Fjellanger, VD för Mölndala Fastighets AB.

Det nya huset kommer att placeras strategiskt i ett av de nya kvarteren vid Kvarnbygatan, som ska förvandlas till ett centralt stråk som binder samman östra och västra delen av staden. Endast åtta minuters pendel från Göteborg ligger knutpunkten Mölndalsbro. Här finns även närhet till det kulturhistoriska Kvarnbyn och områdets bruksbyggnader, där det planeras för besöksmål med varierande verksamheter och miljöer.

"Vi är entusiastiska över möjligheten att delta i utvecklingen och byggandet av attraktiva bostäder i Forsåker. Vårt mål är att skapa gemenskap, trygghet och hög livskvalitet med ett boendekoncept som erbjuder både aktivitet och avkoppling," säger Olof Olausson, VD för Kynningsrud Bostäder.

Tidigare i år har Mölndala Fastighets AB även tecknat ett hyresavtal med matvarukedjan City Gross, som planerar att öppna en butik i huset. Bostäderna kommer att byggas ovanpå flera våningar med närhet till Forsåkers mobilitetshus. Första steget i att förverkliga planerna är ombyggnationen av Kvarnbygatan, som startar efter sommaren. Byggnationen av bostäderna och matvarubutiken beräknas vara färdigställd under 2027.