Riksbyggens Bonum Brf Havslängtan välkomnar sina första seniorboende

Foto: Riksbyggen

Under veckan började de första flyttlådena anlända till Riksbyggens 48 seniorbostäder i Norrtälje hamn. Bonum Brf Havslängtan, som säljstartades i mars förra året, erbjuder välplanerade tvåor och treor på 47–78 kvm med balkong mot innergården och fransk balkong eller liten balkong mot gatan, samt rymliga fyror på 98 kvm.

– Intresset var stort redan vid säljstart och idag finns endast fjorton lägenheter kvar. Bonum Brf Havslängtan har blivit populärt tack vare sitt fantastiska läge nära den charmiga hamnpromenaden med uteserveringar och torghandel. Den planerade piren, som ger möjlighet till bad i stan, är också en stor dragningskraft, säger Sara Stridh, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen i Norrtälje.

Huset har en samlingslokal med kök, bastu och loungerum. Det finns även en övernattningslägenhet med uteplats mot gården, perfekt för långväga gäster.

Gunnel Graf, 82 år, är en nyinflyttad boende som hämtat ut nycklarna till sin 98 kvadratmeter stora lägenhet på fjärde våningen. Hon har tidigare bott i ett hus i Bromma, men nyligen kände hon att det blev för mycket arbete att underhålla huset själv.

– När man blir äldre måste man tänka på att orka med en flytt, och nu var rätt tidpunkt för mig. Min dotter tipsade mig om Bonum Brf Havslängtan. Att det var nybyggt och fräscht samt dess närhet till ett av mina barn gjorde det till ett naturligt val, säger Gunnel.

Brf Havslängtan ingår i Riksbyggens Bonumkoncept, för personer som fyllt 55+. Bonum har idag över 1 300 inflyttade Bonumlägenheter. Förutom att husen är anpassade efter målgruppen så uppskattar de boende även den sociala aspekten i föreningen.