Wood City i Helsingfors färdigställt: Nytt huvudkontor för With Secure

Det färdigställda Wood City-kvarteret i Helsingfors är inte bara ett arkitektoniskt landmärke utan också ett bevis på potentialen för hållbart byggande med trä som huvudsakligt material. Med With Securen nya huvudkontor stärker kvarteret sin position som ett centrum för innovation och hållbarhet. Foto: SRVkontorsbyggande

Det nya träkvarteret Wood City i Busholmen, Helsingfors, är nu färdigställt. Senast uppfördes huvudkontoret för cybersäkerhetsföretaget With Secure. Byggnaden, som är koldioxidneutral och fungerar som en kolsänka, markerar en viktig milstolpe inom finskt träbyggande.

Jätkäsaaren Wood City-kvarter i Helsingfors, ett flaggskepp för finsk träbyggnadskonst, är nu komplett. Cybersäkerhetsföretaget With Secure har flyttat in i den senaste byggnaden i kvarteret, som även inrymmer pelarföretaget Supercells huvudkontor och flera flerbostadshus av trä.

Helsingfors nya träkvarter klart: Kostnads- och fuktskador i första byggnaderna

Wood City har utvecklats under ett årtionde och representerar det bästa inom finsk träarkitektur, säger Mira Alatalo, enhetschef för SRVkontorsbyggande i huvudstadsregionen.

Koldioxidneutralt och hållbart

Den senaste byggnaden, designad av Anttinen Oiva Arkkitehdit, är sju våningar hög och kännetecknas av en skulptural estetik. Byggnaden är huvudsakligen konstruerad av trä och har en fasad av Accoya-paneler, som med tiden kommer att få en naturligt grå patina, likt grannbyggnaden Supercells huvudkontor.

Enligt SRV är byggnaden koldioxidneutral och fungerar som en kolsänka, vilket innebär att den kan avlägsna koldioxid från atmosfären och lagra den. Koldioxidneutralitet innebär att byggnaden endast släpper ut så mycket koldioxid som den kan binda från atmosfären genom sina kolsänkor.

Utmaningar och lösningar

Byggprojektet har dock inte varit utan problem. Redan under byggfasen 2017 upptäcktes fukt- och mögelskador i de första byggnaderna. Dessa problem har dock åtgärdats och kvarteret står nu som ett framgångsrikt exempel på modern träbyggnadsteknik.

With Secure och F-Secure flyttar in

Den nya byggnaden kommer att användas av cybersäkerhetsföretagen With Secure och F-Secure, och är planerad att stå klar 2024. Byggnaden säljs av SRV till det tyska fastighetsinvesteringsbolaget Union Investment, enligt ett pressmeddelande från SRV.

- Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder en modern och hållbar arbetsmiljö i hjärtat av Helsingfors, säger Henrik Fritz Poulsen, VD för DSV Road A/S, som också planerar att utöka sin närvaro i området.

With Secure har nyligen lanserat en ny tjänst för att förbättra företagens motståndskraft mot cyberattacker. Tjänsten, som kallas With Secure Shield, erbjuder avancerat skydd mot olika typer av hot, inklusive ransomware och nätfiske.

- Vi anser att det är avgörande att ständigt utveckla våra tjänster för att möta de växande hoten inom cybersäkerhet, säger Juhani Hintikka, VD för With Secure. Vår nya tjänst är ett steg i rätt riktning för att skydda våra kunder mot dagens och morgondagens hot.

Fler nyheter om With Secure

With Secure har också meddelat att de kommer att hålla en internationell cybersäkerhetskonferens i Helsingfors nästa år. Konferensen syftar till att samla experter från hela världen för att diskutera de senaste trenderna och utmaningarna inom cybersäkerhet.

- Vi ser fram emot att välkomna experter från hela världen till Helsingfors och vår nya anläggning i Wood City, avslutar Hintikka. Konferensen kommer att vara en plattform för att dela kunskap och erfarenheter, samt att stärka samarbetet inom branschen.

Källa: Helsingin Sanomat