Sizes tecknar ett femårigt ramavtal

Niklas Andersson, Sizes (till vänster) Magnus Johansson, Kuststaden (till höger)

Industriella flerbostadshustillverkaren Sizes har tecknat ett ramavtal med projektutvecklaren Kuststaden, ett privat fastighetsbolag verksamt i Sydöstra Sverige och Gotland. Avtalet som sträcker sig över fem år gör Sizes till långsiktig samarbetspartner till Kuststaden och innefattar totalt 1 600 lägenheter.

- Vi har haft en nära dialog med Kuststaden sedan bolaget grundades, vilket gör det mycket stimulerande att ingå i ett affärssamarbete där vi är med och fortsatt bidrar till bostadsutveckling. Särskilt i en tid av bostadsbrist och att många andra aktörer avvaktar, säger Niklas Andersson, grundare och VD för Sizes.

Med sitt industriella tillverkningskoncept producerar och levererar Sizes bostäder på kortare tid med ett attraktivt pris. Den moderna industriella processen innebär en hög grad av automation och användandet av trä möjliggör att Sizes kan tillverka flerbostadshus med stora variationsmöjligheter.

- Med vår flexibla tillverkningsprocess kan vi möta Kuststadens högt ställda krav, projektspecifika behov samt önskemål om god standard och trygghet, säger Niklas Andersson, grundare & VD för Sizes.

Kuststaden Projektutveckling har arbetat aktivt sedan bolagets start 2016 med att skapa attraktiva hem för hyresgäster att trivas och en stabil affärsgrund med god lönsamhet.

- Vi på Kuststaden ser många fördelar att ingå i ett långsiktigt samarbete tillsammans med en partner som ligger så pass långt fram med sin tekniska innovation och rationella byggprocess. Avtalet med Sizes innebär att vi kan fortsätta vårt arbete med att utveckla kostnadseffektiva hyresrätter med god lönsamhet och stabil ekonomi vilket möjliggör en långsiktig tillväxt, något som är grundläggande för företaget, säger Magnus Johansson, VD på Kuststaden.