Järfälla och SVEB tecknar avtal för omläggning av Veddestavägen i Barkarby

Foto: SVEAB

Järfälla kommun tecknar entreprenadavtal med SVEAB Anläggning AB för att bygga om del av Veddestavägen i expansiva Barkarby. Veddestavägen blir en central och viktig länk i Barkarby när Veddesta industriområde nu ska omvandlas till livfull stadsmiljö. Avtalet beräknas till 42 miljoner kronor.

Veddestavägen kommer att utgöra grunden för en bra infrastruktur i den nya stadsmiljö som växer fram i Veddesta industriområde. Veddestavägen ska kopplas samman med Veddestabron och kommer om några år att vara en livfull väg mitt i staden och kantas av restauranger, kaféer, handel, service, bostäder, kontor och hotell - granne med den nya kollektivtrafiknoden som växer fram i Barkarby.

I den här första avtalade etappen byggs Veddestavägen om för att utgöra grunden i infrastrukturen i den nya stadsdelen och för att ansluta till Veddestabron som byggs över E18 och kopplar samman Barkarby, Barkarbystaden och Veddesta.  

– Omläggningen av Veddestavägen är viktig för att få ett bra trafikflöde när Veddestabron står klar sommaren 2022 i Barkarby. Veddestavägen är också central för en bra infrastruktur i den nya stadsmiljö som växer fram i Veddesta industriområde. Om några år kommer den här delen av Veddestavägen att vara en livfull väg mitt i staden och kantas av restauranger, kaféer, handel, service, bostäder, kontor och hotell, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla. 

Omläggningen av Veddestavägen beräknas vara klar i maj 2022, några månader innan Veddestabron ska stå klar för trafik.

– SVEAB tackar för förtroendet från kommunen att få vara med från start i ombyggnaden av Veddesta industriområde. Såväl projektet som området går i linje med SVEABs mission att anlägga framtiden. Vi är stolta över flera goda och framgångsrika samarbeten med Järfälla kommun, vilka ligger oss varmt om hjärtat. Med stort engagemang ser vi fram emot att tillsammans med Järfälla kommun utveckla Veddesta industriområde till en attraktiv stadsmiljö säger Johan Nilsson, VD SVEAB Anläggning.Veddestavägen är en del av utbyggnaden av detaljplanerna Veddesta 1 och Veddesta 2. Avtalet med SVEAB är en utförandeentreprenad och kommer att genomföras under perioden 1 juni 2020 – 1 maj 2022.